6 λάθη που κάνουμε όταν κρεμάμε τις κουρτίνες

160115-e

Η επιλογή και το κρέμασμα των κουρτινών, συχνά συνοδεύεται από λάθη τα οποία μπορείτε εύκολα να αποφύγετε, αν είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Συγκεντρώσαμε τα πιο συνηθισμένα λάθη και σας τα παραθέτουμε:

1. Λάθος στα μέτρα: Το πρώτο σας μέλημα, είναι να μετρήσετε τα παράθυρά σας και να πραγματοποιήσετε τις αναγκαίες προσαρμογές, ανάλογα με το πώς θέλετε να κρεμάσετε τις κουρτίνες σας. Αν οι κουρτίνες και τα κουρτινόξυλα είναι στις σωστές διαστάσεις, θα γλυτώσετε μια ακόμα επίσκεψη στο κατάστημα.

2. Κουρτίνες κρεμασμένες χαμηλά: Κρεμάστε τα κουρτινόξυλα και τις κουρτίνες ψηλά, ακόμα και στο ταβάνι. Αυτό θα δώσει την αίσθηση ενός πιο ψηλού δωματίου και είναι ιδιαίτερα σημαντικό στα μικρά δωμάτια.

3. Λάθος ύψος: Ανάλογα με το ύφος, οι κουρτίνες θα πρέπει  να απέχουν είτε ½ με 1 εκατοστό, είτε να αγγίζουν το πάτωμα. Αν ψάχνετε για έτοιμες κουρτίνες, σιγουρευτείτε ότι αγγίζουν το πάτωμα, έστω και αν αυτό σας αναγκάσει να αγοράσετε το επόμενο μέγεθος και να το κοντύνετε.

4. Περιορισμένο μήκος: Το ιδανικό μήκος της κουρτίνας, θα πρέπει να καλύπτει το μήκος του παραθύρου πολλαπλασιαζόμενο επί 2 ή 2 ½ . Εφόσον δηλαδή το παράθυρο ή η μπαλκονόπορτά σας είναι για παράδειγμα 1.5 μέτρο, η κουρτίνα θα πρέπει να καλύπτει επιφάνεια από 3 έως και έως 3 ¾ μέτρα.

5. Δεν τις σιδερώνετε: Εάν κρεμάσετε τις κουρτίνες τσαλακωμένες, θα παραμείνουν τσαλακωμένες. Σιδερώστε τις για το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα.

6. Λάθος κουρτινόξυλα: Καμία κουρτίνα δε δείχνει τέλεια, αν δε συνοδεύεται από το κατάλληλο κουρτινόξυλο. Μην το αμελείτε, είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά.

*image source: http://bit.ly/1BaLVnK

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *