10 απλοί κανόνες για αλάνθαστη Διακόσμηση!

inart Απλοί  Κανόνες Διακόσμησης

Ακολουθήστε δέκα απλούς κανόνες διακόσμησης και αποφύγετε τα λάθη, εντυπωσιάζοντας παράλληλα τους επισκέπτες σας.

1. Χρωματική Παλέτα και.. απλά μαθηματικά: Επιλέξτε ένα χρώμα για το 60% του δωματίου, ένα δεύτερο χρώμα για 30%, και ένα τρίτο χρώμα που θα είναι πιο φωτεινό από τα άλλα για το υπόλοιπο 10%.

2. Ένα σημείο για να καθίσετε, ένας καθρέπτης & ένα τραπέζι (ή ράφι) = στιγμιαίο και ολοκληρωμένο φουαγιέ.

3. Αντικαταστήστε σχήματα: Εάν το μεγαλύτερο μέρος των επίπλων σας στο σαλόνι είναι τετραγωνισμένα, επιλέξτε ένα στρογγυλό coffee table ή ένα σκαμπω για ισορροπία.

4. Το ιδανικό coffee table έχει πλάτος ίσο με τα δύο τρίτα του καναπέ και περίπου πέντε εκατοστά χαμηλότερα από τα καθίσματα (ιδανικά 35 έως 40 εκατοστά ύψος).

5. Κρεμάστε τις κουρτίνες ψηλά, ακόμα και στο ταβάνι και ο χώρος σας θα γίνει πιο loft. Αφήστε τις κουρτίνες να ακουμπήσουν απλά στο πάτωμα.

6. Τοποθετήστε έναν καθρέπτη απέναντι από ένα παράθυρο. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να δώσουμε φως και να δημιουργήσουμε την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου.

7. Ένα χαλί δεν πρέπει ποτέ απλά να ‘επιπλέει’ στη μέση του δαπέδου. Τοποθετήστε το -τουλάχιστον- κάτω τα μπροστινά πόδια μιας καρέκλας ή ενος καναπέ.

8. Μαξιλάρια και.. απλά μαθηματικά: δύο χρωματιστά και παιχνιδιάρικα μαξιλάρια των 50 εκατοστών σε κάθε άκρο του καναπέ, δύο μονόχρωμα μαξιλάρια των 40 εκατοστών που θα καλύπτουν τα μεγαλύτερα μαξιλάρια, και ένα ένα ριγέ στη μέση.

9. Δεν θα κάνετε ποτέ λάθος όσον αφορά στα μοτίβα, αν συνδυάζετε έντονα μεγάλα patterns με πιο ήσυχα μικρά σχέδια σε συμπληρωματικά χρώματα.

10. Σκεφτείτε σε τριάδες. Αξεσουάρ σε παρόμοιο μεγέθος σε ένα ράφι ή τραπέζι, δείχνουν σίγουρα καλύτερα ομαδοποιημένα σε μονούς αριθμούς.

*Εμπνευστήκαμε από το realsimple.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *